Wie ben ik?

Mijn naam is Mariëlle van de Meene en ik ben in 1989 afgestudeerd als fysiotherapeut. Na jaren met veel plezier gewerkt te hebben kreeg ik behoefte aan verandering en verdieping. Ik ben gestopt als fysiotherapeut en raakte geïnteresseerd in een meer holistische benadering van gezondheid en geneeskunde. Zo kwam ik in aanraking met de Traditionele Chinese Geneeskunde (TCG) waarbij gekeken wordt naar de conditie van het gehele lichaam en waar gestreefd wordt naar balans tussen lichaam en geest. Na bij Qing Bai de opleiding tot acupuncturist te hebben afgerond, ben ik gestart met mijn eigen praktijk.

Ik heb diverse bij- en nascholingen gevolgd, waaronder in China. En heb mij gespecialiseerd in gynaecologie en oncologie waarbij ik o.a. les heb gehad van  Dr. Yair Maimon (Head, Complementary Medicine Unit & Integrative Oncology Research Center, Tel-Aviv Medical Center, Israel) en Dr. Garry Deng (Medical Director, Integrative Medicine Service, Memorial Sloan Kettering Cancre Centre, New York, USA).

Mijn ervaringen bevestigen de schoonheid en gedegenheid van de Traditionele Chinese Geneeskunde. Een geneeswijze die zijn bestaansrecht in de afgelopen eeuwen heeft bewezen. In mijn visie zijn beide geneeswijzen complementair en is de TCG voor de westerse geneeswijze van aanvullende waarde.

Ik ben aangesloten bij de beroepsvereniging NVA (Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur).

Marielle-rond