Acupunctuur kinderwens

Acupunctuur kinderwens

Acupunctuur en kinderwens

Als zwanger worden niet direct lukt.

Helaas is een kind krijgen niet voor iedereen vanzelfsprekend. Soms blijft een zwangerschap uit en kiezen stellen uiteindelijk voor een behandeling met IUI (intra-uteriene inseminatie), IVF (in-vitrofertilisatie of reageerbuisbevruchting) of ICSI (intracytoplasmatische sperma injectie). Zo’n behandeling is een intensief traject.

Anders dan in de reguliere geneeskunde richt de Chinese geneeskunde zich op het hele systeem van lichamelijke en mentale factoren. Wanneer het op natuurlijke wijze niet lukt om in verwachting te raken, is er in termen van acupunctuur vaak sprake van een disbalans en vastzittende energie, meestal in de buik.
De emotionele en lichamelijke belasting van de onvervulde kinderwens en de vruchtbaarheidsbehandeling kunnen daarnaast op zichzelf een bron zijn voor extra spanning en de slagingskans tegenwerken.

Acupunctuur heeft een positieve invloed op de menstruatiecyclus, de hormoonhuishouding en op de kwaliteit van de eicel bij vrouwen. Het stimuleert de doorbloeding van de eierstokken en de baarmoeder. Ook geeft de behandeling meer ontspanning, rust en vertrouwen. Bij mannen heeft acupunctuur een positieve invloed op de kwaliteit van het sperma.

Hierdoor wordt de kans op een natuurlijke zwangerschap en succes bij de vruchtbaarheidsbehandeling groter. En die op een miskraam kleiner.

In China is het heel gebruikelijk dat echtparen met een kinderwens ter voorbereiding zich laten behandelen door een acupuncturist om zo de omstandigheden en voorwaarden voor de bevruchting en innesteling zo optimaal mogelijk te laten zijn. Ook hier kiezen vrouwen steeds vaker voor acupunctuur naast het reguliere behandeltraject.

Realiseert u zich dat er ongeveer 3-4 maanden nodig zijn om voldoende baarmoederslijmvlies op te bouwen en de eicel kwaliteit te verbeteren.

Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden kunt u altijd contact met mij opnemen.

Voor meer informatie over de behandelmogelijkheden kunt u altijd contact met mij opnemen.