Acupunctuur

Acupunctuur

Acupunctuur

Eerste behandeling
Tijdens uw eerste afspraak worden er een uitgebreide anamnese en onderzoek gedaan. Hierbij wordt uw pols gevoeld en uw tong bekeken; een diagnostiekmethode zoals die in de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt gedaan.

Na het stellen van een TCG diagnose begint de behandeling. Er worden een aantal naaldjes gezet in uw lichaam waarna u gemiddeld 20 minuten rustig en ontspannen blijft liggen. Het inbrengen van het naaldje is nagenoeg pijnloos. Wel kunt u een tinteling, loomheid of een gevoel van zwaarte ter plekke van de naald of in het verloop van de meridiaan ervaren. Dit wordt ook wel deqi (zeg: duh tsji ) genoemd. Dit gevoel verdwijnt snel.

U moet rekening houden met ongeveer 1,5 uur voor uw eerste consult.

Vervolgbehandelingen

Opnieuw wordt de pols gevoeld en de tong bekeken. Het behandelplan wordt indien nodig bijgesteld. Het hoeft dus niet zo te zijn dat dezelfde punten als tijdens de voorgaande behandeling geprikt worden.

De duur van een vervolgconsult is ongeveer 1 uur.

Meestal is de vervolgbehandeling na 2 weken. Later na 3 of 4 weken. Bij klachten met een hoge urgentie zoals bij pijnklachten volgen de behandelingen elkaar sneller op. Het totaal aantal behandelingen is afhankelijk van de soort klacht waarmee u komt en hoe lang deze klacht al bestaat. In het algemeen treedt er na  3 tot 4 behandelingen effect op.

Voorbeeld acupunctuur behandeling