Overige behandelmethoden

Overige behandelmethoden

Overige behandelmethoden

Moxa

moxa

Moxa wordt gebruikt om de huid en acupunctuurpunten te verwarmen met als doel de bloed en qi circulatie te stimuleren.

Moxatherapie is een aanvulling op de acupunctuurbehandeling. Het is een oud onderdeel van de Traditionele Chinese Geneeskunde.
Moxa ofwel bijvoetkruid (artemisia vulgaris) heeft een verwarmende werking en kan op verschillende manieren toegepast worden. Het gedroogde kruid kan in torentjes op de huid geplaatst worden, een sigaar van moxa kan boven de huid of tegen een acupunctuurnaald gehouden worden of een lamp met dezelfde verwarmende eigenschappen wordt geplaatst om het lichaam te verwarmen.

Wist u dat moxa  ook toegepast  kan worden bij stuitligging?  Het laat de foetus draaien.
Behandelvoorwaarde is dat de verloskundige of gynaecoloog heeft geconstateerd dat het kindje nog voldoende ruimte heeft om te draaien en nog niet is ingedaald. In de praktijk blijkt dit het meest succesvol tussen de 35ste en 38ste zwangerschapsweek. U hoeft slecht 1 of 2 keer voor een behandeling te komen, verder doet u de behandeling gewoon zelf thuis! Meestal komt u samen met uw partner zodat u beide de instructies kunt volgen. De benodigde moxa krijgt u van mij mee naar huis.

Meer weten hierover? Bekijkt u dan de site www.stuitligging.nl eens.

 

Cupping

cupping

Ook cupping is een aanvullende therapie. De therapie wordt gebruikt om wat in oosterse geneeswijzen bekend staat als ‘stagnatie’ te verlichten.
Met cupping wordt een vacuüm boven de huid van een patiënt gecreëerd. De bollen, gemaakt van glas of siliconen worden op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit kan door de lucht in de bollen te verwarmen of d.m.v. een pomp. Cupping wordt gebruikt om ziektes zoals griep, kortademigheid en bronchitis te behandelen. Het wordt ook gebruikt om spierpijn te verlichten.